На Красилівщині у Хмельницькій області за фактом жорстокого поводження з твариною поліціянти відкрили кримінальне провадження проти 22-річного мешканця села Антоніни.

Як повідомили обласні правоохоронці, на одному з полів сільської місцевості корову прив’язали до трактора і жорстоко тягнули по ґрунтовій дорозі.

Відповідно до Єдиного реєстру досудових розслідувань, дана подія була класифікована як жорстоке поводження з тваринами, що є злочином згідно з частиною 1 статті 299 Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує в’язниця на 1 або 3 роки. Якщо ж буде доведено, що він зґвалтував тварину, то парубок може загриміти за ґрати на 8 років.

Тим часом зоозахисники з UAnimals повідомили жорстокі деталі цього вчинку 22-річного парубка. Зазначається, що він напився та прив’язав чужу корову до трактора й тягнув за собою, поки знесилена тварина не впала. Її знайшли лежачою серед поля. “Шкіра обдерта, роги підірвані від ланцюга, на якому її тягнули. Далі, мабуть, ланцюг порвався і тварина залишилась лежати”, – йдеться у повідомленні.

Через якийсь час тварину оглянув ветлікар. Він з’ясував, що корову було зґвалтовано, а ще їй вибили зуби.

Також в UAnimals зазначили, що поліція знайшла того, хто знущався з тварини.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Власниця корови після розмови з підозрюваним розповіла, що парубок на допиті зізнався у тому, що коли нап’ється, то “йому хочеться таке робити з тваринами”. Також він сказав, що і раніше знущався з тварин.

“Він себе стримати не може, робить це вже не перший раз у своєму селі”, – каже жінка.

Наразі тварину намагаються вилікувати, але вона дуже постраждала і ветлікарі не дають жодних прогнозів щодо її стану.