Для всіх православних християн ікони є важливим елементом віри. З їхньою допомогою багато людей отримують можливість звернутися до бога, тому ікони вважаються невід’ємним елементом домашнього оздоблення і нерідко розглядаються як подарунок.

Але чи можна подавати ікону в дар із погляду церкви? Відповідь це питання з погляду переконань наших предків негативна. Раніше вважалося, що такий подарунок може нашкодити не тільки тому, хто його отримує, а й дарувальнику.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Водночас, Православна церква України вже неодноразово коментувала цю тему. Священнослужителі наголошували, що подарувати ікону або прийняти її у дар – однозначно богоугодна справу.

Більше того, особливо добре буде, якщо ікона буде обрана як подарунок на якесь важливе для людини свято, підкресливши тим самим центральне місце Бога у його житті.