Відбивні з курячого філе – всіма улюблена страва. Ідеально підійдуть для обіду чи до святкового столу. Підготуйте відбивні та обсмажте їх у клярі. Запечіть під “шубою” з ароматними грибами і сирною скоринкою.

Інгредієнти:

  • філе куряче – 800 г
  • яйце – 2 шт.
  • борошно – 100 г
  • сир пармезан – 150 г
  • вершки 15-20% – 150 мл
  • печериці – 300 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • горіх мускатний – щіпка
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • олія

Спосіб приготування:

Куряче філе нарізаємо на шматки завширшки близько одного сантиметра. Відбиваємо через харчову плівку кухонним молоточком з обох боків. Солимо і перчимо. Кожне філе обвалюємо в муці, потім – у збитому яйці. Обсмажуємо на розпеченій сковороді з олією до золотавого кольору.

Печериці та цибулю очищуємо і промиваємо. Гриби нарізаємо пластинами, а цибулю – півкільцями. Обсмажуємо на олії до готовності. Додаємо сіль і мускатний горіх. Перемішуємо. Вливаємо вершки і тушкуємо до загусання.

Сир натираємо на великій тертці.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Викладаємо обсмажені курячі відбивні на деко, застелене пергаментом, зверху розподіляємо обсмажені гриби та посипаємо сиром.

Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.