Садіння туй на подвір’ї може бути не лише приємним процесом, але і джерелом проблем, на які дехто не очікував.

Так, це хвойне дерево, хоч і привабливе зовні, може мати свої негативні наслідки. Навіть садівники досить неоднозначно ставляться до посадки цього дерева на ділянці.

Згідно з деякими повір’ями, туя може притягати негативну енергію та хвороби в оселю, що робить її небажаною для посадки біля будинку чи вікон. Проте, це лише повір’я, і не всі вірять у їхню дієвість.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Більш практичною причиною утриматися від саджання туй може бути її вплив на дачну ділянку. Кущі туї можуть збіднювати ґрунт, створювати тінь, руйнувати фундамент будівель та садові доріжки. Крім того, туя може заважати росту інших рослин, а також містить алергени, які можуть викликати алергічні реакції в людей.

Таким чином, перш ніж садити туй на своєму подвір’ї, варто обдумати всі переваги та недоліки цього рішення, щоб уникнути можливих проблем у майбутньому.