16 квітня помер відомий письменник, видавець та громадський діяч Дмитро Капранов. Йому було 56 років. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на сторінці братів Капранових. Причини смерті поки не розголошуються.

Дмитро та Віталій Капранови були відомими українськими письменниками, видавцями, публіцистами, громадськими діячами та блогерами. У 1990-х роках вони разом видавали московську українську газету “Тинди-ринди” та журнал української фантастики “Брати”, а також написали свою першу книжку “Кобзар 2000”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У 1999 році брати організували перший конкурс української гостросюжетної літератури “Золотий Бабай”, а у 2000 році заснували видавництво “Зелений пес”. У вересні 2019 року вони створили YouTube-канал “імені Т. Г. Шевченка”, де розповідали про історію України.

З початку російського вторгнення в Україну брати Капранови воювали проти росіян у Києві в лавах полку “Азов”.