Найпростіший рецепт швидкого тіста на кефірі дозволяє приготувати смачні духові, смажені пиріжки, біляші, булочки, рогалики. Начинка підійде як солодка, так і солона. Дріжджове тісто на кефірі замішується із простих продуктів – кефіру, борошна, сухих дріжджів, цукру та солі. Випічка довго залишається свіжою і не черствіє.
Інгредієнти:
- борошно – 3 скл.
- кефір 2,5% – 1 скл.
- олія – 4 ст. л.
- дріжджі сухі – 11 г
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – 1 ч. л.
- яйця (жовток) для змащування – 1 шт.
Спосіб приготування:
Теплий кефір змішуємо з олією. Додаємо цукор та сіль. Перемішуємо.
Просіяне через сито борошно змішуємо з дріжджами. Вливаємо поступово суміш кефіру і замішуємо тісто до однорідності і гладкості. Воно не повинно бути забитим, але й не липнути до рук. Формуємо з тіста кулю, перекладаємо у миску і накриваємо харчовою плівкою або рушником. Залишаємо у теплому місці на 40-60 хвилин.
Поки тісто підходитиме, готуємо начинку.
ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Деко застеляємо пергаментним папером. Формуємо пиріжки, кладемо на відстані один від одного. Поки нагрівається духовка, даємо їм трохи підійти хвилин десять. Змащуємо пиріжки жовтком.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів до золотистого кольору або обсмажуємо на сковороді на олії.