Острів Зміїний є найнебезпечнішим на планеті місцем, у чому на власній шкурі переконалися російські окупанти, які були змушені залишити стратегічно важливу ділянку суші невдовзі після її окупації.

Хоча з наукового погляду такого звання спромігся однойменний острів за 35 кілометрів від Сан-Паулу в Бразилії. Географічна назва острова – Кеймада-Гранді, але всі називають його Зміїним. І не просто так.

Справа в тому, що на острові найбільша концентрація змій на планеті. У середньому їх там по 5 особин на квадратний метр, тому плазуни там дійсно скрізь.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Головну ж небезпеку несе острівний ботропс — вид змії, який має смертельну отруту, здатну вбити людину за лічені хвилини.

Через свою небезпеку острів з 1985 повністю закритий для відвідування. Навіть місцевий маяк тепер працює автоматично, тому що троє його попередніх доглядачів померли від укусів хижаків.