Пиріжки можна готувати на різному тісті, і навіть із лаваша. Але, кулінари все ж таки радять робити для них заварне тісто, воно ідеально підійде для смажених пиріжків.

Кулінарка Юлія поділилася в Instagram рецептом смажених пиріжків з м’ясним фаршем, які готуються на заварному тісті.

Інгредієнти:

Начинка:

  • фарш – 500 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль, перець – за смаком

Тісто:

  • борошно – 300-400 г
  • вода тепла – 125 мл
  • дріжджі сухі – 4 г
  • цукор – 0,5 ст. л.
  • жовтки – 2 шт.

Заварна суміш:

  • окріп – 125 мл
  • борошно – 30 г
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • олія – 20 мл

Спосіб приготування:

Заварна суміш: змішуємо борошно із сіллю, додаємо олію і окріп, перемішуємо до однорідності. У воді розчиняємо дріжджі та цукор, відставляємо на 10-15 хвилин. Після цього додаємо жовтки і заварну теплу суміш, перемішуємо.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Тісто: у заварну суміш поступово всипаємо 360-380 г борошна та замішуємо м’яке тісто. Накриваємо посуд плівкою і ставимо в тепле місце, тісто має збільшитися вдвічі.

Готове тісто розділяємо на частини по 50 г, розкочуємо та накриваємо плівкою. Після цього формуємо пиріжки, викладаємо начинку з фаршу з цибулею і спеціями. Знову накриваємо плівкою на 15 хвилин. 

Смажимо пиріжки в розігрітій олії, накриваємо кришкою сковороду і готуємо на середньому вогні до рум’яності.