Пиріжки можна готувати на різному тісті, і навіть із лаваша. Але, кулінари все ж таки радять робити для них заварне тісто, воно ідеально підійде для смажених пиріжків.
Кулінарка Юлія поділилася в Instagram рецептом смажених пиріжків з м’ясним фаршем, які готуються на заварному тісті.

Інгредієнти:
Начинка:
- фарш – 500 г
- цибуля – 1 шт.
- сіль, перець – за смаком
Тісто:
- борошно – 300-400 г
- вода тепла – 125 мл
- дріжджі сухі – 4 г
- цукор – 0,5 ст. л.
- жовтки – 2 шт.
Заварна суміш:
- окріп – 125 мл
- борошно – 30 г
- сіль – 0,5 ч. л.
- олія – 20 мл
Спосіб приготування:
Заварна суміш: змішуємо борошно із сіллю, додаємо олію і окріп, перемішуємо до однорідності. У воді розчиняємо дріжджі та цукор, відставляємо на 10-15 хвилин. Після цього додаємо жовтки і заварну теплу суміш, перемішуємо.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Тісто: у заварну суміш поступово всипаємо 360-380 г борошна та замішуємо м’яке тісто. Накриваємо посуд плівкою і ставимо в тепле місце, тісто має збільшитися вдвічі.
Готове тісто розділяємо на частини по 50 г, розкочуємо та накриваємо плівкою. Після цього формуємо пиріжки, викладаємо начинку з фаршу з цибулею і спеціями. Знову накриваємо плівкою на 15 хвилин.
Смажимо пиріжки в розігрітій олії, накриваємо кришкою сковороду і готуємо на середньому вогні до рум’яності.