У Польщі жінка заробила собі на безбідну старість. Нині вона вже отримує 31 тисячу злотих на місяць, а це майже 290 тисяч гривень.

Як повідомляє eska.pl, у цій ситуації є один нюанс. Те, що жінка не вийшла на пенсію у 60 років, як це встановлено у Польщі. Вона продовжувала працювати ти 81 року, аби її пенсія була більшою.

Пенсіонерка з Бидгоща нині має право на підвищену пенсію, адже після встановлення пенсійного віку продовжувала сплачувати додаткові внески та підвищувати страховий стаж. Внаслідок цього жінка отримує більші виплати

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Проте ця жінка не є найбагатшою пенсіонеркою у Польщі, оскільки це інший чоловік з пенсією у 43 тисячі злотих (більш як 400 тисяч гривень). Він вийшов на заслужений відпочинок тільки у 86 років, а працював 62 роки і 5 місяців без лікарняних та вихідних. Ці дані було оприлюднено після перевірки за підсумками 2022 року.

У Польщі більшу пенсію зможуть отримувати ті, хто має вищий страховий стаж. Середня пенсія там становить 2869 злотих (26 748 грн).