Кабачки, запечені з сиром у духовці, готуються без олії та майонезу, страва виходить легкою, поживною й корисною.
Сирно-сметанна суміш викладається на кожен кабачок, просочує його під час запікання, доповнюючи смак овоча.
Інгредієнти:
- кабачки – 2 шт.;
- сир твердий – 100 г;
- часник – 2 зубчики;
- сметана 15% – 3 ст. л;
- кріп – 4 гілочки;
- перець чорний мелений;
- сіль.
Спосіб приготування:
Кабачки миємо, обсушуємо. Нарізаємо кружальцями 5-7 мм.
Сир натираємо на дрібній тертці. Кріп дрібно нарізаємо.
Сметану з’єднуємо з кропом і пропущеним через прес часником. Додаємо сир, перець, сіль. Все добре перемішуємо.
ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Форму для випікання вистеляємо пергаментним папером і викладаємо на неї кружальця кабачків.
На кожен кабачок викладаємо сирно-сметанну суміш.
Випікаємо в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 20-25 хвилин.