Кабачки, запечені з сиром у духовці, готуються без олії та майонезу, страва виходить легкою, поживною й корисною.

Сирно-сметанна суміш викладається на кожен кабачок, просочує його під час запікання, доповнюючи смак овоча.

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт.;
  • сир твердий – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • сметана 15% – 3 ст. л;
  • кріп – 4 гілочки;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Кабачки миємо, обсушуємо. Нарізаємо кружальцями 5-7 мм.

Сир натираємо на дрібній тертці. Кріп дрібно нарізаємо.

Сметану з’єднуємо з кропом і пропущеним через прес часником. Додаємо сир, перець, сіль. Все добре перемішуємо.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Форму для випікання вистеляємо пергаментним папером і викладаємо на неї кружальця кабачків.

На кожен кабачок викладаємо сирно-сметанну суміш.

Випікаємо в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 20-25 хвилин.