Багато українців запитують, чи дійсно існує різниця в тарифах на електроенергію залежно від обсягу споживання. Компанія YASNO на своїй сторінці у Facebook надала чітке пояснення.

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, з 1 червня 2024 року для всіх побутових споживачів встановлено єдиний тариф на електроенергію – 4,32 грн за кВт/год.

“Це означає, що не має значення, скільки ви споживаєте електрики – до 100 кВт/год, 200 кВт/год чи більше – ви будете платити однакову ціну”, – йдеться у повідомленні YASNO.

Однак важливо зазначити, що це правило не стосується українців, які використовують електроопалення. Для них у зимовий період буде діяти пільговий тариф – 2,64 грн за кВт/год. Ця знижка доступна лише тим, хто щомісяця не перевищує ліміт 2000 кВт/год.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Ми розуміємо, що зима може бути накладною для людей, які використовують електроопалення, тому ми запропонували цю пільгову програму, щоб допомогти їм заощадити”, – пояснили в YASNO.

Отже, для більшості українців питання про різницю в тарифах на електроенергію неактуальне. З 1 червня діє єдиний тариф 4,32 грн за кВт/год, за винятком пільгової програми для електроопалення взимку.