У Бєлгородській області РФ знову говорять про дивний феномен – цього разу це пов’язано з літерами “z”, яких позбуваються окупанти.

Причиною цього стали відмови від використання транспортних засобів, які мають ворожу символіку. Негативне ставлення до літер “z” та військових РФ, які її носять, все більше поширюється у російському суспільстві.

У перехопленій ГУР телефонній бесіді окупантів з Грайворона Бєлгородської області йдеться, що вони між собою обговорюють директиву щодо прибирання літер “z” з робочих автомобілів. За їхніми словами, символіка російського вторгнення спричинює страх і антипатію серед місцевих мешканців.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Нам доведеться пересісти на “уазики” без літер “Z”. Це не переносний вираз. Всі відмовляються їздити на роботу: ні в Безіменний, ні в Козинок (села, прикордонні з Україною). Вони просто голосно протестують”, – кажуть військові РФ.

Тому окупанти ухвалили рішення зняти букву “Z” з нових автівок та старих “уазів”.