Цієї ночі армія Російської Федерації здійснила комбіновану атаку на Київ та область: спочатку окупанти запустили Shahed, а потім – ракети. Росіяни здійснили удар по столиці після тривалої паузи.

Чому РФ вдарила по Києву після паузи, в коментарі “РБК.Україна” розповів військово-політичного оглядача групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Експерт каже, що виникає цікаве запитання – чому росіяни атакували столицю України, адже “вони пересвідчилися неодноразово, що в Києві потужна ешелонована ППО”. Втім, за його словами, Росія могла націлитися на Київ з кількох причин. 

“Прорвати її (ППО – Ред.) важко. Особливо якщо завдавати удар обмеженим боєкомплектом, а він цього разу був таким. Тобто тут навіть і не йшлося про прорив ППО столиці. Тому цілком можливо, що це було випробування. Вони намагалися таким чином дізнатися, які з систем присутні зараз в Києві”, – вважає Коваленко.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Він пояснив: ракети Х-101 збиваються всіма системами малого/середнього радіуса дії, які українські сили ППО використовують. Натомість знищити “Кинджал” може тільки Patriot або SAMP-T.

“Можливо, вони таким чином намагалися з’ясувати місце розташування цих систем, або – чи не змінилися вони, чи взагалі вони зараз є біля Києва”, – пояснив Коваленко.