Досвідчені садівники розповіли, як уберегти рослини в саду і на городі від заморозків та похолодання.

Експерти нагадують про ризики весняних заморозків та діляться способами захисту садів і городів від холоду. Вони підкреслюють, що раптові заморозки можуть призвести до серйозних пошкоджень рослин і зниження урожаю. Однак досвідчені садівники вже знайшли ефективні методи захисту.

Спершу вони зазначають, що передвісниками холоду можуть бути повний штиль та різка різниця між денною та нічною температурою. Ці ознаки варто враховувати під час весняної погоди.

Найпоширенішим і найефективнішим методом захисту є багаття. Відповідні матеріали, такі як солома, гілки або коров’як, розміщуються на спеціально підготовленій ділянці, а навколо багаття перекопується земля для забезпечення пожежної безпеки. Дим, що утворюється, створює власний мікроклімат, який захищає рослини від заморозків.

Крім того, можна використовувати агроволокно або ковдри для укриття низькорослих кущів і дерев. Для рослин, які стоять у грядках, рекомендується встановлення дуг і покриття їх агроволокном.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Іншим методом захисту є утворення льодової кірки, яка може тримати температуру на кілька градусів вище, ніж навколишнє повітря. Цей спосіб може застосовуватися у випадку раптових заморозків.

Також ефективним може бути полив рослин, який створює власний мікроклімат і стримує перепади температури.