Аналітик Євген Дикий вважає, що ключовим у пакеті допомоги США для України є артснаряди, які надходять разом з різними ракетами.

Зокрема, він називає їх ціннішими за далекобійні ракети ATACMS. Дикий пояснює, що ці артилерійські снаряди вирішують ключові проблеми на полі бою, зокрема, проти російських гелікоптерів. Такий арсенал значно ускладнить життя окупантам, змушуючи їх постійно пересуватися і ховатися.

В інтерв’ю “Новинарні” ветеран АТО сказав, якщо Україна отримає обіцяні снаряди від США та Чехії, то їх вистачить на рік.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами Дикого, отримання артилерійських снарядів зі значним дальнобійним потенціалом дозволить працювати по важливим ворожим об’єктам точково, таким як штаби, аеродроми та склади.

Він підкреслив, що ці снаряди мають велике значення для зміни перебігу війни, забезпечуючи армії України ефективні засоби ураження. Він також висловив сподівання, що адміністрація Байдена розгляне можливість направлення великої кількості снарядів зі складів США до України.