Олег Діденко, голова Центральної виборчої комісії, уточнив, що законодавство України не передбачає можливості втрати легітимності для президента Володимира Зеленського після п’яти років у посаді. Це стосується закону про воєнний стан, який забороняє проведення будь-яких виборів.

“Українське законодавство у цьому питанні досить однозначне. Президент обирається на п’ять років, але після цього строку його повноваження не припиняються”, – підкреслив Діденко.

Він додав, що російська пропаганда активно поширює фейки про можливу втрату легітимності президента, що є частиною інформаційної війни.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Важливо зрозуміти, що у нас триває війна, і діє режим воєнного стану, який не дозволяє проводити вибори. Тому поки цей режим діє, немає підстав для призначення нових виборів”, – пояснив голова ЦВК.

Діденко також наголосив, що повноваження президента та інших органів влади залишаються чинними до моменту проведення нових виборів, що можливо буде лише після закінчення воєнного стану.