У США заявляють про відсутність грошей для України до того, як Конгрес ухвалить нові пакети військової допомоги.

Як повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, до ухвалення Конгресом відповідного закону Вашингтон не зможе виділяти Києву військову допомогу для боротьби з Росією.

“Ми вже надали Україні останній пакет безпекової допомоги, на який у нас є кошти, якраз перед Новим роком. І ми повинні отримати підтримку Конгресу, щоб можна було продовжувати це робити”, – додав представник Білого дому.

Він зазначив, що за відсутності додаткового фінансування в них немає іншого “чарівного горщика”, в якому можна було б знайти допомогу для України.

На цьому тлі глава українського МЗС Дмитро Кулеба в інтерв’ю CNN заявив, що Україна вірить у “план А” щодо військової підтримки з боку західних країн і не має альтернативи у разі її припинення.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“У нас немає “плану Б”. Ми впевнені в “плані А”. Україна завжди боротиметься з наявними у неї ресурсами. І як правильно сказав генсек НАТО – те, що дається Україні, не є благодійністю. Це інвестиція в захист НАТО, а також у захист процвітання американського народу”, – висловився міністр.

Він каже, що в разі “теоретичної перемоги” Росії в Україні інші лідери країн світу “матимуть спокусу піти слідами РФ” і це вимагатиме від США ще більшої, “набагато вищої ціни”.