Люди з оточення президента РФ Володимира Путіна допомагають українській розвідці. Про це у вівторок, 14 лютого, пише Iefimerida з посиланням на представника ГУР Міноборони України Андрія Черняка. 

“На війні ми використовуємо всі засоби, дозволені законом. Ми знайшли механізми співпраці навіть з людьми, які дуже близькі до Путіна. Це люди поза всякими підозрами, відомі як прихильники великої Росії”, – заявив він. 

За його словами, в оточенні глави Кремля чимало людей, які не підтримують нинішню політику РФ щодо України і, зокрема, цю конкретну повномасштабну війну. 

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Водночас, Черняк наголосив, що більшість пішла на співпрацю через гроші. 

“Всі вони роблять це заради власної вигоди – це в їхніх інтересах. Хтось, щоб врятувати своє життя. Хтось тому, що втрачає гроші. Після вторгнення в Україну низка людей почала дуже швидко втрачати гроші та вплив. Їм це не подобається “, – пояснив представник ГУР.