Несподівану заяву щодо можливої участі Володимира Путіна у конференції про мир в Україні зробила резидентка Швейцарії Віола Амхерд.

Вона зазначила, що президенту Росії можуть зробити виняток і не арештувати його за ордером Міжнародного кримінального суду (МКС), якщо його присутність буде необхідною для проведення заходу.

Під час пресконференція за підсумками минулого Саміту Віола Амхерд пояснила, що для проведення мирних переговорів з Росією, участь Путіна може бути критично важливою. 

“Якщо присутність державного діяча є необхідною для проведення конференції, то можна зробити виняток. Це рішення має бути ухвалене урядом”, – повідомила вона.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс підтвердив можливість уникнення арешту Путіна. За його словами, це можливо відповідно до швейцарських законів, хоча і потребує співпраці з МКС. “Ми як держава, що приймає, можемо зробити виняток”, – сказав він.

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна за депортацію українських дітей до Росії. Відтепер Путін ризикує бути заарештованим у будь-якій зі 123 країн світу.