З 1 червня вартість електроенергії зросла майже вдвічі. Тепер побутові споживачі мають сплачувати 4,32 гривні за кіловат-годину.

Чи зросте субсидія

Після зростання вартості електроенергії деякі українці висловили стурбованість відносно збільшення розміру комуналки. Однак урядовиця Дарина Марчак запевнила, що у держави достатньо ресурсів для забезпечення субсидією усіх потребуючих.

“Щодо підвищення тарифів та субсидій, хочу всіх заспокоїти, бо механізм субсидій працює так, що якщо тариф підвищується, а ви є родиною, яка отримує субсидії, то субсидія вам буде перерахована автоматично.”

Марчак нагадала, що ще із січня 2023 року субсидії стали повністю цифралізовані. Відповідно, перерахунок розміру цієї допомоги відбуватиметься автоматично, без звернення споживачів.

Як оформити заяву на субсидію

Для оформлення заяви особа може звернутись у відповідальні органи офлайн. Також послуга подачі заяви доступна онлайн.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Заходьте на сайт Дії чи на сайт Пенсійного фонду, потім до електронного кабінету, де онлайн можна подати коротеньку заяву. Решту ми зробимо самі, як держава. І ми будемо призначати субсидії всім, хто їх потребує”, – наголосила Марчак.

До заяви потрібно додати такий перелік документів:

  • посвідчення особи заявника;
  • декларація про доходи та витрати усіх членів домогосподарства.