Російський диктатор владімір путін заявив, що вважає українську владу “нелегітимною”, посилаючись на українську Конституцію.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук відповів на ці звинувачення у своєму Facebook, підкреслюючи, що президентом України залишатиметься Володимир Зеленський до завершення воєнного стану.

Стефанчук вважає, що добре, що у РФ почали читати Конституцію України, але закликав їх читати її уважно та повністю. Він навів частину 1 статті 108, де зазначено, що президент України виконує свої повноваження до вступу на посаду новообраного президента. Це забезпечує безперервність влади в демократичному суспільстві, на відміну від довічного правління, характерного для деяких інших країн.

Стефанчук наголосив, що Зеленський буде залишатися президентом до кінця воєнного стану і порадив росіянам звертати більше уваги на свою конституцію. Він також нагадав, що стаття 79.1 російської конституції говорить про підтримку міжнародного миру та безпеки.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Водночас Зеленський також відреагував на заяви Путіна. Він зазначив, що українці знають свою Конституцію та закони. Він назвав висловлювання президента РФ нудними та нецікавими для адекватних людей, підкреслюючи, що питання легітимності президента України не стоїть на порядку денному.

Таким чином, українські лідери одностайно відкинули заяви Путіна та підкреслили, що в Україні діє законна влада, яка продовжує свою роботу в умовах воєнного стану.