Українські сировари зіштовхнулися зі зростанням імпорту сиру, що негативно впливає на їхні можливості на внутрішньому ринку.

За даними видання infagro, на українському ринку сиру утворився спад продажів внаслідок значного збільшення імпорту продукції цього сегменту. Експерти зауважують, що це може призвести до складнощів для місцевих виробників сиру, які змушені конкурувати з більш дешевою європейською альтернативою.

Імпорт твердого, напівтвердого та білого сиру зріс на 12% за перший квартал, зокрема, значний обсяг твердих і напівтвердих сирів, що становить найбільшу конкуренцію для вітчизняних виробників. Імпорт плавленого сиру збільшився на чверть.

Експерти зауважують, що немає впевненості щодо подальшого значного зростання імпорту через девальвацію гривні, яка може відлякати імпортерів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У зв’язку з проблемами продажів на внутрішньому ринку, виробники сиру намагаються збільшити його експорт, проте це часто зустрічає опір у зв’язку зі зростанням конкуренції та іншими факторами.

Варто відзначити, що ця тенденція відбувається на фоні здешевлення тепличних огірків в Україні, що пояснюється сприятливими погодними умовами в більшості регіонів.