У Львові 29 березня відбувся благодійний вечір, який мав на меті зібрати кошти на закупівлю безпілотників для 80-ї Галицької десантно-штурмової бригади. 

Захід організував глянцевий журнал “Пʼємонт” у п’ятизірковому відпочинковому комплексі Edem Resort Medical & SPA.

Однак, виявилося, що на організацію вечора витратили більше, ніж зібрали для ЗСУ.

Зібрали 115 тисяч гривень, а витратили значно більше:

Учасники вечора пожертвували 115 тисяч гривень, що еквівалентно 7 FPV-дронам FlyFish 7. Серед гостей були відомі львівські підприємці, одягнені у дорогі вбрання та з ексклюзивними аксесуарами. В середньому кожен учасник задонатив близько 600 гривень.

Організатори відмовляються озвучити витрати:

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Співвласниця журналу “Пʼємонт” Марта Кавецька відмовилась назвати суму, витрачену на організацію вечора. Вона також не захотіла розповісти про гонорари співаків, назвавши цю інформацію комерційною таємницею.

Журналісти провели розслідування: з’ясувалося, що оренда залу, в якому проходив вечір, коштує 7 тисяч доларів США. Додатково оплачувалися звук, світло, фуршет, гонорари виконавців та ведучого. За попередніми оцінками, на розваги для еліти витратили суму, за яку бійцям 80-ї ОДШБр можна було б купити щонайменше 60 FPV дронів.