Німецький канцлер Олаф Шольц висловив думку, що російський диктатор Володимир Путін може відмовитися від війни проти України лише у разі зрозуміння, що не може її виграти.

Під час виступу на зустрічі європейських соціал-демократів у Бухаресті, Шольц наголосив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну у боротьбі проти російської агресії та закликав інші країни до аналогічних дій.

“Війна в Україні завершиться, коли Путін вирішить вивести свої війська. Але це станеться лише тоді, коли він усвідомить, що не може перемогти на полі бою”, – зазначив канцлер.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Шольц підкреслив, що підтримка Заходом України є ключем до відновлення миру в Європі, і наголосив на продовженні німецької військової підтримки для Києва.

Також він відзначив важливість інвестування у власну безпеку та оборону Європи як засіб запобігання конфліктам, включаючи потенційні конфлікти з Росією.