Паски можна готувати не тільки з тіста та борошна, але ще й з сиру, так вони будуть більш вдалими та простими у приготуванні. Для яскравого смаку додайте цедру, ягоди, шоколад.
Кулінарка Alina FooDee поділилася на своєму YouTube-каналі рецептом дуже смачної та простої у приготуванні сирної паски.
Інгредієнти:
- Сир 9% – 500 г
- Жовтки – 2 шт.
- Вершкове масло – 100 г
- Сметана – 100 г
- Цукор – 80 г
- Ванільний цукор – 20 г
- Цедра 1/2-1/3 невеликого апельсина (лимона)
- Курага – 150 г
Спосіб приготування:
Сир подрібнюємо блендером або перетираємо через сито. Натираємо цедру половини апельсина (лимона), лише помаранчеву (жовту) частину.
У сир додаємо жовтки, масло, сметану, цукор, ванільний цукор, цедру. Знову все подрібнюємо до однорідного стану блендером.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Масу прогріваємо на водяній бані або в каструлі на середньому вогні, не даючи закипіти. Маса ставатиме більш рідкою, це цілком нормально. Даємо їй трохи охолонути і відправляємо в неї дрібно нарізану курагу.
Форму викладаємо 2 шарами марлі, викладаємо у неї сирну масу, форму ставимо в миску, куди стікатиме зайва рідина. Зверху встановлюємо невеликий гніт. Залишаємо у холодильнику на 24 години.
Паску перекладаємо на блюдо для подачі та прикрашаємо!