Паски можна готувати не тільки з тіста та борошна, але ще й з сиру, так вони будуть більш вдалими та простими у приготуванні. Для яскравого смаку додайте цедру, ягоди, шоколад.

Кулінарка Alina FooDee поділилася на своєму YouTube-каналі рецептом дуже смачної та простої у приготуванні сирної паски.

Інгредієнти:

  • Сир 9% – 500 г
  • Жовтки – 2 шт.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сметана – 100 г
  • Цукор – 80 г
  • Ванільний цукор – 20 г
  • Цедра 1/2-1/3 невеликого апельсина (лимона)
  • Курага – 150 г

Спосіб приготування:

Сир подрібнюємо блендером або перетираємо через сито. Натираємо цедру половини апельсина (лимона), лише помаранчеву (жовту) частину.

У сир додаємо жовтки, масло, сметану, цукор, ванільний цукор, цедру. Знову все подрібнюємо до однорідного стану блендером.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Масу прогріваємо на водяній бані або в каструлі на середньому вогні, не даючи закипіти. Маса ставатиме більш рідкою, це цілком нормально. Даємо їй трохи охолонути і відправляємо в неї дрібно нарізану курагу.

Форму викладаємо 2 шарами марлі, викладаємо у неї сирну масу, форму ставимо в миску, куди стікатиме зайва рідина. Зверху встановлюємо невеликий гніт. Залишаємо у холодильнику на 24 години.

Паску перекладаємо на блюдо для подачі та прикрашаємо!