Кетчуп сьогодні є одним із найпоширеніших соусів у світі, який готується досить просто. Томати, оцет, цукор та спеції – ось і весь набір інгредієнтів для приготування цих ласощів.

При цьому багато хто напевно пам’ятає, що в Радянському Союзі такого елементарного продукту на прилавках магазинів було не знайти днем з каганцем.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Але чому? Відповідь, насправді проста.

Як і всі інші сфери життя, харчова промисловість в СРСР мала рухатися в руслі партії, а кетчуп вважався американським продуктом. З цієї причини про нього ніде не згадували, хоча ще до війни, коли відносини між Вашингтоном і Москвою були на нормальному рівні, налагодженням виробництва кетчупу в країні займався сам Анастас Мікоян.