Росія може розв’язати нову війну в Європі до закінчення конфлікту в Україні. Таку думку висловив заступник голови ГУР Вадим Скибіцький.

В інтерв’ю британському журналу The Economist фахівець повідомив, що Путін у планах має напад на Латвію, Литву та Естонію, на захоплення яких у Росії підуть лічені дні.

За словами Скибицького, розрахунок РФ у тому, щоб здійснити блискавичну операцію, поки НАТО не розгорне свої основні сили в регіоні.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Експерти припускають, що метою такого вторгнення стане не анексія територій, а створення ще одного важеля тиску на Захід, що вкладається в давню традицію Москви домагатися деескалації шляхом ще більшої ескалації.

Вважається, що захопивши країни Балтії Путін може спробувати використати їх як розмінну монету для того, щоб виторгувати для себе прийнятні умови для виходу з війни з Україною.