Чек – це документ, який підтверджує факт купівлі товарів або послуг. Він може містити конфіденційну інформацію, яка може бути використана шахраями для здійснення злочинів.

Як шахраї використовують чеки:

Якщо ви розраховувалися за покупку банківською карткою, на чеку можуть бути  вказані ваші ім’я та прізвище, а також останні чотири цифри номера картки. Ця інформація може бути використана для здійснення несанкціонованих операцій з вашої картки, таких як списання коштів без вашого дозволу.

Шахраї можуть підібрати чек, в якому вказані товари, які ви придбали, і потім використовувати його для того, щоб винести ці товари з магазину без оплати.

Також зловмисники можуть використовувати чеки для виготовлення підроблених накладних або податкових накладних.

Фахівці радять завжди забирати чеки з собою після покупки. Якщо ви не хочете забрати чек з собою, краще розірвіть його на дрібні шматочки й викиньте в сміття.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ніколи не розміщуйте інформацію з чеків в Інтернеті. Шахраї можуть отримати доступ до цієї інформації. 

Також не повідомляйте нікому інформацію з чеків, навіть якщо особи видають себе представниками банку або магазину.