Попри те, що буряк є природним джерелом цукрів і одним з найсолодших овочів, деяким людям цей коренеплід може здаватись гіркуватим на смак. Такий ефект може виникати через певні особливості вирощування овочу. І проблему можна легко виправити.

Чим саме потрібно підживлювати буряк, щоби отримати максимально солодкі плоди?

Виявилось, вся справа в азоті. Його потрібно вносити на грядку з буряками, коли молоді рослини сформують перші кілька справжніх листочків. Розповідаємо, які добрива стануть вам при цьому в нагоді.

Органічні добрива

З органіки найкращими джерелами азоту є коров’як та пташиний послід. Вони будуть найбільш ефективними у вигляді розчинів та настоїв. Також чудово спрацюють сидерати, або ж “зелені добрива”.

Комплексні мінеральні добрива

Якщо ви віддаєте перевагу готовим мінеральним сумішам для підживлення свого городу, звертайте увагу на те, щоби у складі засобу було вдосталь азоту. Найкраще підійдуть для весняного підживлення NPK-добрива, які, окрім азоту, містять також важливі для розвитку буряка фосфор та калій.

Нашатирний спирт

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Цей засіб є водним розчином аміаку, тому дачники давно використовують його для азотного підживлення городу. Просто розчиніть дві з половиною ложки нашатирю у відрі води і полийте цією сумішшю грядку з буряками.

Сечовина

Ця речовина також має назву карбамід і широко використовується в сільському господарстві для підгодівлі рослин азотом. Розводити її потрібно у концентрації 30 грамів на відро води. Цього буде достатньо для разового весняного поливу, який забезпечить буряки необхідною для ранніх етапів розвитку кількістю азоту.