Не завжди туристичні місця, які на слуху у мандрівників, є настільки цікавими, як про них говорять. Десь буває забагато людей, що унеможливлює повну насолоду місцевістю, а десь арт-об’єкт історично “розпіарений”, а по прибуттю не справляє достатнього враження.

Однак, смаки одних людей можуть просто не збігатися зі смаками інших, тому перш за все варто самостійно відвідати популярні пам’ятки культури та зробити власні висновки. Daily Mail зібрав кілька з них, про які думки туристів неоднозначні.

Картина “Мона Ліза” – Париж, Франція

У Луврі, культурній скарбниці, зберігається загадкова Мона Ліза, намальована легендарним Леонардо да Вінчі. Картина зачаровує туристів, але по прибуттю вони розчаровуються, адже там часто буває людно і доводиться відстоювати кілометрові черги. Через це працівники Лувру можуть незабаром навіть заховати картину в підземну кімнату, щоб не засмучувати відвідувачів.

Ейфелева вежа – Париж, Франція

Ейфелева вежа, символ Парижа, є найвідомішою пам’яткою міста. Здіймаючись на вражаючу висоту 330 метри вона приваблює туристів лише трикутною формою та панорамою. Як написала користувачка Tripadvisor Юлія Штучковська, це “просто залізна будівля”, яку “рекламують і перебільшують у фільмах”.

Стоунгендж – Солсбері, Велика Британія

Стоунгендж оповитий легендами та зачаровує мандрівників дивною викладкою камінних плит у формі зруйнованого кола. Однак, інші туристи зазначають: “Як ви можете платити, щоб побачити купу окремо стоячих скель, я ніколи не дізнаюся”.

Статуя Русалоньки – Копенгаген, Данія

Ця тендітна бронзова статуя була створена за мотивами казки Ганса Крістіана Андерсена “Русалонька”. Інтернет-користувач Soccermike написав: “Ну, це русалка, нічого особливого і, на мій погляд, не варта відвідування”.

Музей природознавства – Лондон, Велика Британія

У лондонському музеї природознавства зберігається близько 80 мільйонів експонатів, що неймовірно приваблює туристів. Утім, саме це є річчю, яка сильно відштовхує, адже їх забагато.

Пізанська вежа – Піза, Італія

“Вся територія кишить бродягами, а часом і агресивними вуличними торговцями, які вважають, що це нормально – продовжувати дошкуляти, намагаючись продати вам щось як туристу”, – зазначила Sonja M, вказавши, що це ледь не єдина річ, яка приносить дискомфорт, але архітектурно будівля гарна.

Маннекен Піс – Брюссель, Бельгія

Через свої мініатюрні розміри “Пісяючий хлопчик” надокучає туристам, адже ті стверджують, що не помічають його.

“Крихітна статуя, що зображує маленького хлопчика, який пісяє на публіці. Поморгніть або подивіться не туди, і ви пропустили її”, – написав John F.

Гора Рашмор – Південна Дакота, США

“Жахливе видовище. Щоб створити це, була зруйнована чудова гора”, – зазначив користувач trainsforever.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Бондай-Біч – Сідней, Австралія

На думку туристів, які побували на пляжі, фраза “немов шпроти у банці” – саме про це місце.

Lincolnstewart написав: “Моя порада – не витрачайте свій час. Ви не можете ніде сісти, поплавати, щоб тіло не потерлося об незнайомця, або поїсти через дорогу без черги”.

Бурдж Халіфа – Дубай, ОАЕ

“Стояння в черзі на підйомники було жорстоким, майже клаустрофобічним, 1,5 години. Ні води, ні місць, тісно. Не варто того, є інші високі місця з гарними краєвидами”, – зазначила 427annae.