Пекінська капуста може бути основою для приготування лінивих голубців, а також салатів та закусок. До того ж вона чудово поєднується з усіма овочами, м’ясом, морепродуктами.
Фуд-блогерка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного та легкого салату з пекінської капусти, з філе та без майонезу.
Інгредієнти:
- пекінська капуста – 1/2 шт. (середня капуста) – 300 г
- консервований ананас – 1 банка
- куряче смажене філе – 300 г
Для заправки:
- сіль – 1 ч. л. (без гірки)
- гірчиця – 1 ч. л.
- йогурт густий (краще 8%) – 4 ст. л. (З гіркою)
Для маринаду для курячого філе:
- копчена паприка – 1 ч. л.
- каррі – 1 ч. л.
- сіль – 1/2 ч. л.
- соєвий соус – 2-3 ст. л.
- олія для смаження
Спосіб приготування:
Капусту нарізаємо довільно, перекладаємо у глибоку миску, зручну для змішування.
Куряче філе промиваємо, протираємо, додаємо спеції і обсмажуємо на розпеченій сковороді, додавши олію до готовності, смажимо при закритій кришці на невеликому вогні, постійно перевертаючи. Потім перекладаємо на тарілку і охолоджуємо до кімнатної температури і нарізаємо, перекладаємо в миску до капусти.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Консервовані ананаси нарізаємо шматочками, перекладаємо в миску до інших інгредієнтів.
Для заправки: до густого йогурту додаємо гірчицю середньої гостроти, сіль і добре перемішуємо.
Додаємо до нарізаних інгредієнтів у миску та перемішуємо.