Королівські кухарі Її Величності поділившись своїм рецептом млинців, який містить секретний інгредієнт, щоб “млинці залишалися вологими” — домашнє горіхове масло. Також вони розповіли і про улюблені начинки для млинців королеви.
Інгредієнти:
- 125 г борошна
- 30 г цукру
- дрібка солі
- 2 середніх яйця (близько 100 г)
- 1,5 яєчних жовтки (30 г)
- 250 мл молока
- 40 г масла
Приготування масла:
Щоб приготувати горіхове масло — beurre noisette по-французьки, кладемо масло в каструлю й обережно готуємо, поки вся вода в маслі не википить, а тверді частинки молока не потраплять на дно сковорідки та не стануть золотистими. Воно буде трохи пухиритися, а коли заспокоїться й набуде горіхово-коричневого кольору, відкладаємо його, щоб охололо. Це додасть млинцям прекрасний аромат і збереже їхню вологість.
Тісто для млинців:
Потім поступово змішуємо з яйцями сіль, борошно і цукор, щоб вийшло однорідне тісто. Поетапно додаємо молоко і, нарешті, beurre noisette (масло).
Ідеї для подавання:
Класичні млинці з лимоном і цукром
Після приготування посипаємо млинці цукровою пудрою, потім згортаємо і подаємо зі шматочками лимона.
Млинці з джемом і кремом
Збиваємо трохи вершків до однорідної консистенції. Щойно млинці охолонуть, розподіляємо на них по шару улюбленого джему, потім шар збитих вершків і складаємо на четвертинки. Прикрашаємо свіжими ягодами.
Шинка, цибуля-порей і сирні оладки
Для пікантних млинців дотримуємося того самого рецепту, але перед приготуванням додаємо деякі з наших улюблених свіжих нарізаних трав, наприклад часник.
- 200 г вареної шинки, нарізаної кубиками
- 150 г вареної й упрілої цибулі-порею
- 125 г тертого сиру Грюєр
- 275 мл молока
- 40 г вершкового масла
- 40 г борошна
Щоб приготувати сирний соус, обережно нагріваємо молоко на сковороді, а в окремій сковороді розтоплюємо масло і додаємо борошно. Повільно додаємо молоко, постійно збиваючи, щоб не було грудок. Готуємо протягом 3 хвилин, перш ніж знімати з вогню. Відокремлюємо ¼ цієї суміші і відкладаємо.
Додаємо більшу частину сиру в соус (залишивши трохи зверху млинців), а також шинку і цибулю-порей. Приправляємо сіллю і перцем (за бажання можна додаємо каєнський перець).
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Розділяємо суміш на млинці, а потім згортаємо у трубочки.
Викладаємо на таріль, змащений маслом, а потім поливаємо соусом і посипаємо тертим сиром.
Випікаємо за температури 180°C на середній полиці духовки протягом 15-20 хвилин до утворення бульбашок і золотистого кольору. Подаємо гарячими.