За чотири місяці боїв за Авдіївку російські окупаційні війська втратили щонайменше 15 тисяч убитими та 390 одиниць техніки. Це робить наступ на Авдіївку найбільшою і найпровальнішою кампанією РОВ з початку повномасштабного вторгнення.

Як зазначив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко, російські війська кинули на штурм Авдіївки десятки тисяч солдатів і тисячі одиниць техніки. Місто перетворилося на м’ясорубку для РОВ.

За оцінками експерта, загальні втрати окупантів можуть сягати 600-700 одиниць техніки. Однак російське командування кидає нові сили на захоплення міста, але українські захисники тримають оборону.

Битва за Авдіївку вже програна росіянами, адже вони не змогли досягти своїх цілей.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Експерт зауважує, що російські війська намагаються розрізати місто на дві частини, щоб перерізати трасу 0542. Ситуація ускладнюється жорстким дедлайном, який окупанти отримали на захоплення міста.

Попри всі зусилля, росіяни не змогли зламати опір українських захисників.