Цей рецепт суперніжної тушкованої яловичини готується на повільному вогні протягом кількох годин і заправляється морквою та картоплею. Страва ідеально підходить для холодної погоди.
Інгредієнти:
- яловичина, нарізана невеликими кубиками – 1500 г
- борошно – 1/2 скл.
- сіль – 2 ч. л.
- перець – 1 ч. л.
- олія оливкова – 2 ст. л.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 4 зубки
- вино червоне – 1 скл.
- паста томатна – 1 ст. л.
- бульйон яловичий – 1 л.
- соус вустерширський – кілька крапель
- морква – 400 г
- картопля, нарізана кубиками – 500 г
- лист лавровий – 2 шт.
- чебрець – 1 гілочка
- розмарин – 1 гілочка
- оцет бальзамічний – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Розігріваємо духовку до 160 градусів.
У великій мисці обвалюємо яловичину в борошні, приправляємо сіллю і перцем. Нагріваємо 1 столову ложку оливкової олії в чавунній каструлі.
Коли вона стане гарячою, додаємо порціями яловичину, намагаючись не переповнювати каструлю.
Підрум’янюємо м’ясо з усіх боків 2-3 хвилини.
Дістаємо яловичину з каструлі і відкладаємо убік. Додаємо в ту ж каструлю ще 1 столову ложку олії.
Додаємо цибулю і готуємо, поки вона не підрум’яниться і не стане злегка м’якою, 2-3 хвилини.
Додаємо часник і готуємо ще хвилину.
Вливаємо вино і деглазуємо каструлю. Зішкрібаємо шматочки з дна каструлі.
Додаємо томатну пасту, яловичий бульйон і вустерширський соус. Доводимо до кипіння. Кладемо яловичину назад до каструлі разом із морквою, лавровим листом, чебрецем і розмарином.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Накриваємо кришкою та ставимо до духовки. Варимо одну годину.
Дістаємо з духовки, додаємо картоплю, перемішуємо і готуємо ще від 45 хвилин до години або доки яловичина не стане м’якою.
За бажання додаємо бальзамічний оцет.
Видаляємо із каструлі лавровий лист і зелень. Додаємо сіль і перець за смаком.