Цей рецепт суперніжної тушкованої яловичини готується на повільному вогні протягом кількох годин і заправляється морквою та картоплею. Страва ідеально підходить для холодної погоди.

Інгредієнти:

  • яловичина, нарізана невеликими кубиками – 1500 г
  • борошно – 1/2 скл.
  • сіль – 2 ч. л.
  • перець – 1 ч. л.
  • олія оливкова – 2 ст. л.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 4 зубки
  • вино червоне – 1 скл.
  • паста томатна – 1 ст. л.
  • бульйон яловичий – 1 л.
  • соус вустерширський – кілька крапель
  • морква – 400 г
  • картопля, нарізана кубиками – 500 г
  • лист лавровий – 2 шт.
  • чебрець – 1 гілочка
  • розмарин – 1 гілочка
  • оцет бальзамічний – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Розігріваємо духовку до 160 градусів.

У великій мисці обвалюємо яловичину в борошні, приправляємо сіллю і перцем. Нагріваємо 1 столову ложку оливкової олії в чавунній каструлі.

Коли вона стане гарячою, додаємо порціями яловичину, намагаючись не переповнювати каструлю.

Підрум’янюємо м’ясо з усіх боків 2-3 хвилини.

Дістаємо яловичину з каструлі і відкладаємо убік. Додаємо в ту ж каструлю ще 1 столову ложку олії.

Додаємо цибулю і готуємо, поки вона не підрум’яниться і не стане злегка м’якою, 2-3 хвилини.

Додаємо часник і готуємо ще хвилину.

Вливаємо вино і деглазуємо каструлю. Зішкрібаємо шматочки з дна каструлі.

Додаємо томатну пасту, яловичий бульйон і вустерширський соус. Доводимо до кипіння. Кладемо яловичину назад до каструлі разом із морквою, лавровим листом, чебрецем і розмарином.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Накриваємо кришкою та ставимо до духовки. Варимо одну годину.

Дістаємо з духовки, додаємо картоплю, перемішуємо і готуємо ще від 45 хвилин до години або доки яловичина не стане м’якою.

За бажання додаємо бальзамічний оцет.

Видаляємо із каструлі лавровий лист і зелень. Додаємо сіль і перець за смаком.