7 лютого під час бойового завдання на Донеччині загинув український пілот Владислав Риков. 30-річний Герой України був одним із найкращих льотчиків-штурмовиків, на його рахунку 385 бойових вильотів.

Владислав народився на Луганщині. У шість років він втратив усю свою родину через жорстокість бандитів. Сам він отримав поранення, але вижив. Завдяки рятівнику, правоохоронцю Юрію Покусаєву, хлопчик знайшов нову сім’ю.

Завдяки віртуозному пілотуванню Владислав отримав позивний “MAGIC”. Він був не лише майстерним льотчиком, але й доброю, щирою людиною, справжнім чарівником для своїх близьких.

З початком повномасштабного вторгнення Росії Владислав Риков безстрашно захищав українське небо. Він брав участь у боях на Харківщині, Київщині, Донеччині та Луганщині. Його професіоналізм, стресостійкість і жага перемоги рятували життя побратимів.

7 лютого Владислав Риков здійснив свій останній політ. Російська ракета обірвала життя Героя, який до останнього боронив свою землю.

Командир Владислава, Герой України підполковник Ростислав Лазаренко, згадує про нього як про цінного побратима і вірного друга. Він вірить, що це була помста росіян за вдалі атаки українських штурмовиків.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Батько Владислава, Юрій Покусаєв, говорить, що син не дочекався того дня, коли українські пілоти пересядуть на сучасні F-16. Влад дуже мріяв про ці літаки, адже вони могли б краще захищати Україну.

У Владислава залишилися дружина та маленька донечка Міра. Командир Влада пообіцяв дбати про них.