Пиріг “Зебра” – найпростіший і найсмачніший домашній десерт, для приготування якого потрібно мінімум продуктів. Для того, щоб надати випічці ще більш насиченого шоколадного смаку, подавайте його з глазур’ю.
Кулінарка Віта поділилася в Instagram рецептом смачного пирога “Зебра”, який готується дуже просто та буде ідеальним домашнім десертом до чаю.
![](https://prozoro.net.ua/wp-content/uploads/2023/11/image-236.png)
Інгредієнти:
- масло вершкове – 200 г
- цукор – 150 г
- ванільний цукор – 10 г
- яйця – 3 шт.
- борошно – 240 г
- сіль – дрібка
- кефір – 220 мл
- сода – 0,5 ч. л.
- какао – 1-2 ст. л.
Глазур:
- кефір – 4 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- какао – 2 ст. л.
- вершкове масло – 70 г
Спосіб приготування:
Збиваємо міксером м’яке масло, цукор, ванільний цукор, сіль протягом 5 хвилин. По одному вводимо яйця, наливаємо кефір, додаємо соду і борошно просіяне, перемішуємо, розділяємо тісто на дві рівні частини. В одну додаємо 1 ст. л муки, в іншу какао.
ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Форму для випікання в діаметрі 20 см змащуємо маслом та ложкою по черзі викладаємо тісто, зубочисткою робимо візерунок і випікаємо пиріг 1 годину при 175 С.
Варимо глазур: у каструлі з’єднуємо всі інгредієнти та проварюємо 1 хвилину після закипання. Поливаємо охолоджений пиріг.