Пиріг “Зебра” – найпростіший і найсмачніший домашній десерт, для приготування якого потрібно мінімум продуктів. Для того, щоб надати випічці ще більш насиченого шоколадного смаку, подавайте його з глазур’ю.

Кулінарка Віта поділилася в Instagram рецептом смачного пирога “Зебра”, який готується дуже просто та буде ідеальним домашнім десертом до чаю.

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 200 г
  • цукор – 150 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • яйця – 3 шт.
  • борошно – 240 г
  • сіль – дрібка
  • кефір – 220 мл
  • сода – 0,5 ч. л.
  • какао – 1-2 ст. л.

Глазур:

  • кефір – 4 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • какао – 2 ст. л.
  • вершкове масло – 70 г

Спосіб приготування:

Збиваємо міксером м’яке масло, цукор, ванільний цукор, сіль протягом 5 хвилин. По одному вводимо яйця, наливаємо кефір, додаємо соду і борошно просіяне, перемішуємо, розділяємо тісто на дві рівні частини. В одну додаємо 1 ст. л муки, в іншу какао.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Форму для випікання в діаметрі 20 см змащуємо маслом та ложкою по черзі викладаємо тісто, зубочисткою робимо візерунок і випікаємо пиріг 1 годину при 175 С.

Варимо глазур: у каструлі з’єднуємо всі інгредієнти та проварюємо 1 хвилину після закипання. Поливаємо охолоджений пиріг.