25 жовтня в церковному календарі – день пам’яті ченця Печерського монастиря Мартирія. Він отримав пост диякона за дотримання суворого посту та душевну чистоту. Вмів творити різні дива. Його святе ім’я згадують у сьомій пісні канону преподобним Дальніх печер у Києво-Печерській лаврі.

Що не можна робити цього дня

  • Не дозволяється їсти хліб, інакше наступного року хліба не буде.
  • Не можна жінкам плакати в подушку, адже тоді неприємності зберігатимуться ще деякий час.
  • Заборонено лаятися, сваритися, лихословити.

Народні прикмети і традиції на 25 жовтня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день: 

Цього дня було прийнято жаліти безхатьків та давати милостиню тим, хто потребував додаткової допомоги. Наші предки завжди намагалися тримати могили своїх родичів в чистоті, тому саме в цей період йшли на кладовище для прибирання.

Погода на 25 жовтня

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Завтра, 25 жовтня, в Києві хмарно з проясненнями, без опадів. У Львові хмарно, опадів не очікується. У Харкові сонце рідко буде з’являтися з-за хмар, без опадів. В Одесі хмарно з проясненнями, без опадів.

Температура повітря в Києві — +16 вдень та +9 вночі. У Львові — +18 вдень та +10 вночі. У Харкові — +14 вдень та +5 вночі. В Одесі — +18 вдень та +11 вночі.