Україна після атак по мосту через Керченську протоку перейшла на атаки по кораблях ЧФ РФ та по засобах ППО в окупованому Криму.

Військовий аналітик Іван Ступак вважає, що така тактика є доволі вдалою, оскільки окупанти “втрачають свої очі” на півострові.

За його словами, атакований у Севастополі десантний корабель “Мінськ” готувався до висадки бойовиків армії РФ в Одесі, а потім росіяни транспортували ним з Новоросійська до Криму важке озброєння. Наразі вже ясно, що це судно вже ніколи не попливе.

Що стосується підводного човна “Ростов-на-Дону”, окупанти використовували його для ударів по Україні крилатими ракетами “Калібр”.

Після ураження цієї субмарини, Росія тепер має у Чорному морі чотири підводних човни.

Ступак нагадав і про повернення під контроль України бурових установок, відомих як “вишки Бойка”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Ці вежі були захоплені росіянами і використовувалися більше як засоби радіоелектронного спостереження. Вежі дозволяли спостерігати за Чорним морем, що відбувається в напрямку України — що летить, що пливе”, – пояснив експерт.

Тепер, за його словами, росіяни втратили ці “очі”.