Марк Табацький створив успішний ІТ-продукт, завдяки якому можна розшифровувати аудіо- та відеофайли у текст.

Свою роботу він вже продав Forbes. Про це хлопець розповів в інтерв’ю OBOZ.UA.

Спочатку Марк, який навчається у Київській школі економіки, просто хотів допомогти своїй мамі-журналістці. Вона працює у “Forbes Україна”. Згодом сервісом зацікавилась компанія та викупила права.

За словами хлопця, найулюбленішим предметом у школі була історія завдяки учителю, який нині служить в ЗСУ. Проте корисними вважає українську та англійську мови, математику.

Сервіс Марка працює через Telegram за допомогою GPT-3.5. Завдяки йому можна розшифровувати звукові файли. Ідея створити такий продукт прийшла після того, як ректор KSE Тимофій Милованов, опублікував на своїй Facebook-сторінці фрагменти коду для запиту до GPT-3.5 мовою Python.

Для написання сервісу хлопцю знадобилося два дні, але робота над вдосконаленням триває постійно. Кожні два тижні з’являються оновлення, удосконалюється щось, виправляються помилки.

Марк дуже зрадів, що зможе полегшити життя мамі. Потім ним почали користуватися її колеги.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Студент планує створити новий сервіс з розшифрування за допомогою GPT, але він працюватиме на локальні машині, а не в хмарі, як зараз. Він має намір створити якісний захист від кіберзагроз, хакерських атак та перехоплення інформації.

Батько хлопця також програміст і допомагає йому, але він зараз на фронті, тому робить це між бойовими чергуваннями.

Нині Табацький на високому рівні знає дві мови програмування – С# та Phyton. Гірше Delphi, C++, HTML та CSS. Вивчати програмування розпочав у 14 років, коли навчався у профільній школі.