Російські бойовики частково почали залишати територію Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), про що засвідчили результати розвідувальних спостережень.

Головне управління розвідки міноборони України повідомило, що першими зі станції виїхали представники “Росатому”, що керували діями росіян на АЕС. Українські співробітники, які підписали контракт з “Росатомом”, також отримали рекомендації про евакуацію до 5 липня.

Голова ГУР МО Кирило Буданов в інтерв’ю The War Zone повідомив, що у росіян вже все готово для здійснення теракту на ЗАЕС. Тим часом МЗС Росії звинувачує Україну у підготовці до теракту.

Однак, військові експерти підкреслюють, що існує ймовірність, що окупанти готують пастку, змушуючи українські сили оборони діяти позапланово та поспішаючи. За даними експертів, якщо вибух станеться, особовий склад російських військ зазнає впливу радіації та стане не боєздатним.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Перші ознаки підготовки до вибуху включають виведення основних бойових підрозділів на відстань не менше 30 км від ЗАЕС. Експерти вважають, що за допомогою теракту окупанти можуть спробувати гальмувати наступ Збройних Сил України через Токмак у напрямку Мелітополя.

Ситуація на Запорізькій АЕС залишається надзвичайно напруженою, а рішення росіян вивести особовий склад зі станції наразі залишається загадкою. Чи пов’язано це з підготовкою до теракту, чи це лише маніпуляція для створення пастки, час покаже. Українські військові залишаються на варті безпеки та готові діяти в разі будь-яких аварійних ситуацій, заявили в ЗСУ.