Під час варіння м’яса на поверхні води утворюється пінка, яка є шкідлива, якщо її лишати.

Якщо піну не зняти, то вона осідає на дно великими пластинами. Оскільки висока температура впливає на структуру білка – відбувається денатурація.

Для людини не шкідливо, якщо ця пінка з’явиться під час варіння м’яса. Але готовій страві це може нашкодити. Пропонуємо чотири причини, чому пінку з м’яса треба прибирати:

1. Пінка – це білок, який в процесі термічної обробки згорнувся. Через це скорочується термін зберігання страви і він може скиснути вже на третій день.

2. Через пінку з жирного м’яса з’являється специфічний неприємний запах, який подобається не всім.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» и «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

3. З’являється гіркий смак, який може вплинути на страву і зробити її несмачною.

4. Пінка з м’яса зробить страву некрасивою ззовні і вона матиме абсолютно неапетитний вигляд.