Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін розповів про виробництво Україною артилерійських снарядів.

Перед форумом оборонної промисловості ЄС-Україна у Брюсселі Камишін сказав, що Україна справді поновила власне виробництво снарядів, але у Сил оборони України на фронті дуже великі потреби. Відтак, Київ сподівається на продовження постачання боєприпасів з-за кордону – від партнерів.

За словами міністра, артилерійських боєприпасів власного виробництва, як і іншого озброєння, ніколи не буде достатньо вироблятися самою Україною.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Скільки б ми не виробляли і як би ми не збільшували власні спроможності, ми будемо й далі залежати від постачання ззовні”, – наголосив Камишін, додавши, що потреби Сил оборони більші, аніж оборонні спроможності “всіх країн вільного світу разом”.

Тому власне виробництво не забезпечить повну потребу української армії, але буде серйозним внеском в оборону. Наразі перед оборонно-промисловим комплексом три виклики: обстріли РФ, грошове забезпечення та дефіцит вибухових речовин та пороху.