Український визвольний наступ йде за планом, росіяни вичерпують резерви. Так вважає ексрадник Офісу президента України Олексій Арестович.

Він нагадав заяву американської сторони, що як тільки будуть введені основні українські сили в бій – ситуація різко може змінитися.

“Вони ж визнали, що ми не ввели значну частину своїх сил, тому що не створили умови для їх застосування. Ці умови створюються бригадами першої лінії, зараз відбувається формувальна операція, якщо говорити натівською військовою мовою. Наші формують умови для введення в бій головних сил”, – сказав Арестович, слова якого передає УНІАН.

Він зазначив, що у росіян вичерпуються резерви, а український контрнаступ йде за планом.
За його словами, спостерігачі відзначають, співвідношення втрат обох сторін, що воюють. І воно зараз “на користь України”.

“Це рідко буває для сторони, яка наступає… Тому ми вирішуємо завдання, яке мало хто може з сучасних армій вирішити. Можливо тільки армія США і то в даних конкретних умовах у них були б великі проблеми. Росіяни зазнають втрат, ці втрати накопичуються й одного разу вони проваляться – тоді настане час введення в бій нових сил, ми акуратно це зробимо, скоро будуть хороші новини”, – додав Арестович.

Ці слова ексрадника голови ОП підкріплює інформація від інших джерел. Зокрема, Міністерство оборони Великої Британії заявило, що російські сили в Україні перебувають у “важкому становищі” і зазнають “значних втрат”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Міністерство також заявило, що російські сили стикаються з проблемами з логістикою та управлінням, що ускладнює їхні зусилля.

Українські сили, з іншого боку, мають більшу підтримку з боку Заходу. США та інші країни надали Україні зброю, боєприпаси та іншу допомогу, що допомогло українським військам протистояти російській агресії.