Мир в Україні можливий у будь-який час. Для цього російський диктатор Володимир Путін має лише припинити свої терористичні дії і вивести війська з нашої країни.

Про це заявив федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє Märkische Allgemeine Zeitung. Наразі низка країн, зокрема й Україна, на рівні радників ведуть перемовини щодо шляхів досягнення мирної домовленості.

“Але дозвольте мені прояснити одну річ: мир можливий у будь-який час. Путін просто повинен припинити свою варварську кампанію і вивести свої війська”, – наголосив Шольц.

Він додав, що посередницькі дипломатичні ініціативи для припинення війни в Україні були завжди – як одразу після початку повномасштабної війни, так і дотепер.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Тоді переговори провалилися, тому що Росія використовувала їх лише як привід для одночасного перекидання своїх військ на схід для великого наступу. Потім стало відомо про масові вбивства в Бучі та Ірпені – неймовірні злочини російських збройних сил у сфері прав людини проти цивільного населення”, – нагадав Шольц.

Згодом, зазначив Шольц, було успішно укладено зернову угоду, яку Путін теж скасував через деякий час. Крім того, були переговори щодо безпеки на ЗАЕС та обміну полоненими. Зараз дипломати також перебувають у пошуку оптимальної форми мирної домовленості, однак Путін здатний припинити війну у будь-який час, зауважив Шольц.