На зустрічі між самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, та російським диктатором Володимиром Путіним, лідер РБ висловив занепокоєння стосовно діяльності приватної військової компанії “Вагнер” на білоруській території.

Лукашенко повідомив Путіну, що найманці “Вагнеру” планують здійснити “екскурсію” до Польщі.

“Нас почали напружувати “вагнерівці”. Просяться на Захід, дозвольте нам. Я кажу: “Вам навіщо на Захід?”… Ну, сходимо на екскурсію до Варшави та Жешува”, – заявив Лукашенко під час зустрічі.

Він додав, що члени ПВК мають негативні настрої щодо Польщі через її допомогу Україні у забезпеченні озброєнням. Варто відзначити, що така заява може бути спрямованою на поширення ворожих інформаційних повідомлень.

Своєю чергою Володимир Путін зазначив, що іноземні найманці в Україні зазнають значних втрат через свою недосконалість. Він наголосив, що уряди тих країн, які відправляють своїх громадян на Україну, повинні розуміти наслідки таких дій.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Одночасно з цим, Лукашенко висловив незадоволення щодо обговорення вступу України до НАТО “частинами”, що, на його думку, може призвести до відірвання Західної України.

“Громадськість країн, які відправляють своїх громадян на Україну, повинні усвідомлювати складність ситуації, і Росія буде доводити інформацію про події, які мають місце на території України”, – заявив Путін.