Міжнародні розвідувачі повідомляють про потребу Росії у заповненні прогалин, які виникли внаслідок виведення “вагнерівців” з України перед заколотом засновника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина, повідомляє видання Bloomberg.

За даними розвідки, російські сили перекинули значну кількість військ до Бахмута після заяви Пригожина про виведення його найманців з міста. Це призвело до серйозної нестачі особового складу на тимчасово окупованих територіях півдня України.

За останній час російське Міністерство оборони значно збільшило кількість ув’язнених в армії, і їхня кількість, ймовірно, продовжує зростати, досягаючи принаймні 15 000 осіб. Відомо, що приблизно 2000 осіб уже служать у військовому формуванні під назвою “Шторм Z”.

Щодо чисельності так званих “тіктокерів” Рамзана Кадирова, точних даних немає. Чеченський лідер стверджував, що близько 7000 військовослужбовців вже перебувають в Україні, а ще 2400 готуються приєднатися до підрозділів Міноборони Росії.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Нагадаємо, що ватажок приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин організував заколот проти Міністерства оборони та Сергія Шойгу. Хоча його спроба була зупинена, експерти не виключають можливість повторення повстання у майбутньому. Пригожин може намагатися залучити підтримку російських силових структур для цього.

Політичний експерт Ігор Ейдман попереджає, що ватажок найманців відчуває свою силу і, ймовірно, намагатиметься повторити повстання. Це може стати проблемою для Росії, яка ризикує не впоратися зі зміцненим контрнаступом Збройних Сил України.