В Україні буде новий вихідний день після того, як український президент Володимир Зеленський підписав важливий документ.

Так, хоч раніше 8 травня було святковим днем, але вихідного українці не мали. Тепер же ж День пам’яті та перемоги над нацизмом буде відзначатися саме 8, а ось 9 травня Україна разом з іншими країнами святкуватиме День Європи.

Відповідний проєкт закону український парламент ухвалив в цілому наприкінці травня, а 12 червня його підписав глава держави.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Нагадаємо, що 7 травня 1945 року Німеччина ухвалила рішення про капітуляцію у Другій світовій війні. Вже наступного дня документ набрав чинності і вся Європа почала відзначати фактичне закінчення бойових дій та встановлення миру.

Українські активісти вирішили, що від 2000-х років будуть відзначати таку важливу подію саме 8 травня. Але Петро Порошенко у 2015 році змінив дату “Дня перемоги”, як у країни-окупантки. Вихідним днем стало тільки 9 травня.