Жителі Польщі стали втомлюватися від українських біженців, які тимчасово проживають на території їхньої країни. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного Дослідницькою лабораторією Варшавського університету та Економіко-гуманітарною академією у Варшаві.

Як передає «УНІАН» із посиланням на видання Rzeczpospolita, більша частина поляків сьогодні виступає проти допомоги нашим співвітчизникам. Винятком стало лише питання доступу до освітньої системи.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами соціологів, головним подразником місцевого населення є «вибагливість» українців, а також відчуття того, що біженці мають більше прав, ніж громадяни Польщі

На цьому фоні дедалі більше поляків виступає за те, щоб переселенці виїхали з країни після завершення бойових дій в Україні. Ще кілька місяців тому таких людей було 53%, а зараз цей показник сягнув 70%.