Під час саміту UNITED24 керівник Головного управління розвідки України Кирило Буданов несподівано розкрив своє незвичайне хобі – колекціонування моделей кораблів.

“Новий з’являється – нова модель корабля… Сподіваюся, колись повну полицю заставлю. Це буде означати, що Чорноморський флот закінчився”, – з посмішкою сказав Буданов.

Варто зазначити, що останнім часом Україна значно посилила свої морські оборонні можливості, зокрема завдяки успішному застосуванню морських дронів Sea Baby. Ці дрони, нещодавно оснащені реактивними системами залпового вогню “Град”, вже двічі завдали ударів по Кримському мосту.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Це нова віха в історії морських битв”, – прокоментував голова Служби безпеки України Василь Малюк. За його словами, використання морських дронів суттєво розширює перелік потенційних цілей на морі, а Кримський міст залишається однією з пріоритетних.

Цікаво, що віцепрем’єр-міністр України Михайло Федоров також поділився своїм захопленням. За його словами, після того, як він бачить статистику знищеної російської техніки, він любить ходити до театру.