У вівторок, 9 травня 2023 року, у Москві влаштували черговий парад, на який було запрошено лідерів так званих “дружніх до росії країн”. Зокрема, парад відвідали премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, президент Киргизстану Садир Жапаров, очільник Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, глава Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов, президент Узбекистану Шавкат Мірзійоєв. Не обійшлося й без білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Під час параду, як помітили користувачі соцмереж, майже не було військової техніки. Натомість на “святковий проїзд” російська армія вивела один єдиний танк.

Під час виступу на параді російський диктатор завів старі розмови про “фашистів” у Києві, про те, що Україна стала “заручницею державного перевороту та розмінною монетою в руках Заходу”. Не забув він згадати й про те, що “всі мріють знищити росію”.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Під час параду сталося кілька казусів. Зокрема, мешканці деяких російських міст (зокрема, Санкт-Петербурга) повідомили, що під час прямої трансляції на телебаченні, коли демонстрували кадри з параду, невідомі хакери “зламали звук” та запустили перероблену на український лад пісню “Дєнь побєди”. А ще звучала фраза “Слава Україні!”.

Згодом стався ще один казус – у мережу потрапило відео, як російський президент разом з лідерами вищевказаних країн покидав Червону площу, аж раптом почувся голосний звук, схожий на сплеск. У цей момент Путін різко розвернувся, однак охорона заспокоїла його і він, трохи поспілкувавшись з президентами “дружніх країн”, знову рушив вперед.